Fredrikas häst o hund blogg

Fredrikas häst o hund blogg

Roljans

Tillbaka till Roljans.se

(Öppnas i nytt fönster)

Tävlingsbilder

HästarPosted by roljans Mon, September 10, 2012 21:50:46

Lite bilder från tävlingen från KBF den 26/8 2012.

Bilderna är tagna av Alma Söderholm

Augusti

HästarPosted by roljans Fri, August 31, 2012 09:15:49

Då min blogg har strulat lite på sistone så har jag inte kunnat skriva eller lägga upp bilder men nu funkar det igen. Så här kommer en liten rapport om hästeriet. Mackan har nu flyttat till Stockholm han gick kvar här till den 15 augusti. Den var en tung dag den dagen han åkte. Men han har fått det bra hos sin nya ägare och får stå på en fin anläggning i Kungsängen. Längre fram här på höstkanten tänkte jag att jag skulle åka upp och hälsa på honom, men även då passa på att besöka eller se Red Hot Chili, Rudolf som står på den beridna högvakten.

Tävlat har jag också hunnit med en del Wenezuela går bättre och bättre och vi har faktiskt lyckats ta en placering. Det var på Udden den 19 augusti i en LB.2 med 66.33 % och det blev en tredjeplacering. Så nu så har även Wenezuela en fin plakett på sin boxfront. I helgen så var vi på Kbf och tävlade LB.2 och LB.3 gick jättebra där också med resultat på 61 och 60%.

Ja det verkar som att det lossnat lite och hon visar mindre stress och panik ja nästan inget alls. Så bara det är en vinst för oss. Nästa tävling blir den 9 september då är det andra omg. i div 2. Tredje omg ja då ska hon få debutera i LA det blir den 30 sep. Så nu blir det att träna halter, övergångar och skänkelvikningar.

Imorgon bär det av till Tingsryd då är det Linus som ska tävla Tji Nix, de startar två lopp. Denna sommaren har Tji Nix tagit flera placeringar och sprungit in lite kosing också, detta fick bli bidrag till en ny sulky.

Nedanför en bild från Udden, prisutdelning med Wenezuela som står längst till höger.

Bilder från tävlingshelgen 10/6 på kbf

HästarPosted by roljans Thu, June 21, 2012 13:34:01


Tävlingshelg

HästarPosted by roljans Sun, June 10, 2012 22:09:36

Denna helgen så har jag varit och tävlat både lördag och söndag. På lördagen så åkte jag med Wenezuela till Braås vi startade i en klass LB.2 och det gick bra trots hon var spänd i den ökade skritten, ryggade vid halten och gjorde en fel galoppfattning. Procenten blev 61 % och det är jag helnöjd med då det går framåt hela tiden. Men det är mycket att jobba med för att det ska kunna räcka hela vägen.

Idag söndag har jag varit med Mackenzeie på Kalmarbyggdens fältrittsklubb. Vi red två klasser LB.3 och LA.4 i LB.3 så var han ngt stark och bitvis lite mot min hand resultatet blev 60.91 % jodå det är jag nöjd med i LA.3 så blev det några missar jättesynd då hans form kändes så bra jämn takt och bra övergångar så visst det känns när det blir så reultatet blev iallafall 59.68%.

På kvällen nu fick alla hästarna stora som små flytta till nya sommarängar, mumsigt!

Roljan´s La Contezza

HästarPosted by roljans Sun, May 27, 2012 21:27:23

Stolt uppfödare är man nu när lilla Contezza vuxit upp och blivit en sån vacker dam. Idag visad på treårs klass 1 dressyr och bästa gångartstalang. Ett stort grattis till Contezza, Åsa- Lena och Frida.

Maj månad

HästarPosted by roljans Mon, May 21, 2012 09:47:19

Maj månad och sommarvärmen har nu kommit. Hästarna har fått börja smaka av sommarbetet och snart är det dax att få gå ute på nätterna med.

Maj månad har varit en riktig tävlingsmånad Wenezuela har varit ute på två tävlingar, en där hon fick gå LC.1 och det gick jättebra trots två skrämselattacker och nu i helgen startade hon i LB.2 och LB.3 första gången som hon fick gå två klasser samt debut i LB.3. Och hon gjorde detta finfint. Två bra rundor utan att visa någon slags rädsla för nått, skönt! Resultatet var väl inte det bästa men helt ok i LB.3 tycker jag. Får se det positivt att hon skötte sig så fint både på framridning och på banan detta är ju en vinst för oss. Nästa gång hon tävlar är den 9 juni då en klass LB:2. Inför den tävlingen kommer jag att träna mera övergångar och eftergift då Wenezuela kan bli lite huggig mot handen just vid övergångar och halter.

Mackan har också fått vara ute och luftat sig, red programmen LB.3 och LA.3 med honom båda runt 60%. Han var väldigt stark den dagen men gjorde två mycket bra rundor. Nu tränar vi dock för fullt på halvhalterna och lösgjörande inför nästa tävling den 10 juni.

Tji Nix har också varit ute och tävlat satte nytt rekord och sprang in på en 5 plac. så det blev 125 kr insprunget den dagen, kul! Nästa tävling för honom och Linus blir den 6 juni i Tingsryd.

Ojoj vilken vecka det blir där i juni men oj vad kul det är!!!

GLAD PÅSK.....

HästarPosted by roljans Fri, April 06, 2012 17:48:28

.....önskar vi er alla där ute från oss på Roljan´ssmiley

Har inte varit så aktiv här på ett bra tag nu men tiden går så fort så det har bara inte hunnits med. På hästfronten har jag tyvärr inget direkt flyt just nu. Hade sett fram emot en rolig tävlings vår men ack där fick jag. Mackan drog omkull i hagen och har fått knackats till och laser behandlats samt fått vila på det, men nu är han friskförklarad och om en vecka kan vi börja jobba som vanligt igen, skönt! Har anmält honom till två tävlingar senare i maj.

Wenezuela då?? jodå har var och tränade för Susanne Gielen förra helgen, fick bra tips som jag ska tänka på. Wenezuela var så duktig och det kändes väldigt bra. Faktiskt så har hon varit väldigt fin att rida nu här i vår. Men idag suck så var vi och luftade oss i Eriksmåla. Hade anmält till en klass LC.1 hon kändes jättefin trots att det blev lite stressigt vid framridningen då vår starttid hade ändrats. Men vad händer så fort vi beträder dressyrbanan så blir hon en helt annan häst så rädd att hon håller på att krypa ur skinnet vill inte gå fram bara bak stannar vinglar inget funkar och tillslut så för första gången har jag bett att om att utgå på egen begäran. Kände att detta funkar ju inte, det ska ju vara positivt. Kan ju nämna att förra gången vi var och tävlade där så blev hon skrämd tydligen så kommer hon ihåg detta. Men väl ute vid framridingen igen så red jag henne och hon var såååå fin. Så tråkigt, så tråkigt. Men skam den som ger sig har anmält henne till tävling även hon senare i maj. Så nu finns det tid till träning kanske även att vi får åka o besöka det otäcka ridhuset.

Tji Nix tränas flitigt av Linus ligger nu under sitt travrekord och ska förhoppningsvis kunna komma ner lite till innan tävlingssäsongen startar. Första tävling blir i maj. Ojoj en riktig tävlingsmånad, härligt! Ebba rider lille Loke flera gånger i veckan. En riktigt tuff liten ryttarinna som älskar när det blir lite fart, bara jobbigt för mamman som springer bredvid.

Hundarna mår bra men just nu är det väldigt stilla med allt runt dem. Det rullar på som vanligt, promenader, borstning och massa bus o gos.....

Tävling 4/12

HästarPosted by roljans Sun, December 04, 2011 19:15:35

Så har man då varit iväg på sista tävlingen för i år. Nybro Ridklubb hade idag klubbmästerskap så det kunde man ju inte missa. Så idag bar det iväg med Mackan i transport upp till Nybro.

Åh så bra det blev sen då red klasserna LB:2 och LA:3. I LB.2 fick vi ihop 68% och det resulterade i en 2.a placering. I LA.3 red vi ihop 62,90% och där är jag allra mest nöjd med våra 9 or som vi fick i mellantraven. Det blev ju också procentbästa för oss i båda klasserna. Jag är riktigt nöjd med Mackan och mina insatser idag. smiley

Next »