Fredrikas häst o hund blogg

Fredrikas häst o hund blogg

Roljans

Tillbaka till Roljans.se

(Öppnas i nytt fönster)

så länge sen sist

Det övriga livetPosted by roljans Mon, May 09, 2016 10:25:24

Nu var det så länge sen jag skrev här, anledningen är att jag har haft så fullt upp med hus, renovering, hästar, hundar, jobbet ja livet helt enkelt plus lite datorproblem.....

Men livet som sagt rullar vidare mina fina hästar de jag har kvar Wenezuela Och Tji Nix mår bra. Wenezuelas utveckling har gått framåt och i år ser jag verkligen fram emot att ut och tävla henne, utbildningsnivån är i nuläge Msv.C.

Ebba rider som aldrig förr och hon älskar verkligen livet med häst och sin lille Tji Nix. De utvecklas snabbt tillsammans nu.

Vovvarna, katten Lisa och kaninen Elliott mår alldeles utmärkt de också fast de börjar ju bli gamla och det märks.Bjuder på en bild på Ebba och Tji Nix då de red sin andra blåbärshoppning och lyckades få en rosett, stolt var hon då och föresten inte bara Ebba mamma och pappa också.

Kan också tillägga att hemsidan Roljans.se har vi stora problem med, det går tyvärr inte att uppdatera den i nuläget, alternativet är att vi inte kommer ha kvar den efter årsskiftet. Men vill ändå tacka er som på något sett följt eller besökt hemsida/blogg under alla år. Tills vi hörs synes igen kram till er allasmiley
GOD JUL

Det övriga livetPosted by roljans Sun, December 21, 2014 21:02:55

Oj oj vad tiden går, det har hänt så mycket i vårt liv det senaste året att jag alldeles glömt bort denna sidan.

Under året som gått så har vi flyttat in till stan. Hästar har sålts och kvar har vi nu bara Roljan's Wenezuela och Tji Nix. De står nu uppstallade på Nybro ridklubb och vi trivs som fisken i havet smiley Wenezuela tränas nu inför msv dressyr och det känns så himla kul. Hade väl aldrig trott att jag skulle kunna starta i det, jag som för många år sen inte hade en aning hur man gjorde för att rida en häst på tygel och i form. Jag som var mer en skogsmulle ryttare och älskade att brassa på över ängar och fält. Hoppa ja det gjorde jag ju, tänk som jag svor när jag skulle rida min första klubbdressyr, jag kunde ju inte rida i den där dressyrsadeln, tacka vet jag min hoppsadeln. Men en vändning har skett och jag älskar dressyren och utmaningen med min fina pålle. Tji Nix har ju nu blivit en ridponny och vi har lagt allt trav åt sidan.

Vi har också avvecklat vår avelsverksamhet med hundarna, deras enda syfte är att vara familje hundar. Stadsprmenader, gos och mys pys ja det är det de lever för.

Vi renoverar och pysslar om vårt nya hus och även här trivs vi. Inte bara vi utan hundarna, kaninen och vår lilla stallkatt som mer och mer blir en soffkatt.

Vill passa på att önska er alla en god jul och gott nytt år.

LOPPIS

Det övriga livetPosted by roljans Sun, June 30, 2013 21:09:51

Lördagen den 6 juli anordnar vi en loppis här hemma i Västrakulla mellan klockan 10-15.

Fynda till häst, hund pluss en massa andra prylar som tex leksaker, kläder, porslin, konst m.m. Kanske en ny bok till semestern?

Plats alldeles vid 25.an i Västrakulla-St.Sigfrid korsningen tag av mot St.Sigfrid. Det kommer vara skyltat.

VÄLKOMNA!

röjning

Det övriga livetPosted by roljans Sat, June 29, 2013 10:46:41

Denna vecka som har varit så har Ebba och Peter varit iväg och semestrat vid farmor och farfars husvagn. Det är då som jag har passat på att röja runt här i huset, sadelkammaren och vårt loft över garaget. Massa prylar hittar man, har nu kommit på att vi har nog lite väl mycket av allt så nu i sommar, kommer jag att fixa en loppis här hemma, frågan är bara när men troligtvis inom det snaraste. Ska bara röja och plocka lite till.

I dag bär det av in till travet, Tji Nix ska få komma in och springa lite på slingan där. Det blir ingen snabbkörning utan bara för att kolla upp hur han springer.

I torsdags så var veterinären ute och behandlade Wenezuela. Hon visade spänningar främst i sin höger sida, nacke och bakparti. Så där har vi nog anledningen till att jag känt att hennes galopp blivit sämre plus att hon börjat springa på dubbla spår. Tydligen är det ett tecken på att nått är fel. Men hon svarade bra på behandlingen, när allt var klart så var hon som en "disktrasa" i kroppen hihi. Ja väldig skillnad mjuk och fin och avslappnad. Spännande är det att se förvandlingen. Hon går ju på vila och skulle vila 4 dagar nu efter detta så på tisdag ska jag börja skritta henna, då har hon fått vila lite mer än två veckor.

I eftermiddag kommer också Peter och Ebba hem och då var hon så sugen på att ut och köra med Loke, så det får bli en sväng med honom också i skogen.

En dag med både glädje och sorg

Det övriga livetPosted by roljans Tue, June 25, 2013 20:43:07

Ja idag har det verkligen varit full rulle i Västrakulla. 30 barn och personal från fritids på Fagerslättskolan har idag varit på besök. Dagen bjöd på ponnyridning, hundpromenad, hundgos, poolbad och massa lek och stoj. Loke och Tji Nix fanns sig väl med att ha alla barn runt om sig när de blev borstade och ridna, matte så stolt över sina små ponnysar. Och inte tala om vad vovvarna njöt av att bli klappade och gosade i mängder.

På eftermiddagen hade jag veterinären här Zucchini skulle vaccineras, Amadeuz skulle få ett sår behandlat. Passade även på att gå igen om Tji Nix med lite akupunktur. På torsdag kommer han tillbaka då Wenezuela ska få sig en genomgång.

Det tråkiga kommer jag till nu då vår lilla Simba idag har fått somna in. Han blev 14 år och fem månader. Men jag får tänka på att han fick somna in med värdighet och nu återförrenas han med sin älskade matte uppe i himlen.

Uppdaterat

Det övriga livetPosted by roljans Sat, June 22, 2013 15:17:13

Ojojoj vad länge sen det var att jag skrev något här......

så jag plitar väl ner några rader sen försöker jag skriva lite till om ett litet tag.

Hästarna går nu på sommar bete och min Wenezuela vilar just nu för tillfället. Kändes som att hon behövde det efter en vår som har gått både upp och ner. På träning och här hemma så har hon gjort enorma framsteg. Men ute på tävlingsbanan håller det inte då är det för mycket nerver och dagsform som spelar in.

Den enda som nu är igång är lille Tji Nix, som både rids och körs.

Ebba har börjat på ridskola här i vår och rider nu Tji Nix utan några problem.

V. 27-28 väntar vi valpar, håller verkligen tummarna på att det kommer gå bra.

Har även bestämt att vi kommer att sälja vår lilla Loke.

God Jul och Gott Nytt År

Det övriga livetPosted by roljans Mon, December 17, 2012 19:11:30


Tiden går....

Det övriga livetPosted by roljans Thu, February 23, 2012 21:05:25

Tiden går fort när man har roligt...

Ja nästan iallafall, här i Västrakulla fortsätter livet som vanligt. Mocka, städa, träna, jobba, promenera och givetvis så som alltid när det blir kallt så konkar vi vatten. Men nu finns det hopp med vackert väder att vattnet tinar. Kliar nästan i fingrarna nu när snön smälter, jag vill ut i trädgårn och rensa, kratta och sopa. Och framförallt få bort allt hö som samlats längs grusgången.

Tränar för fullt med Mackan, nästa helg är han anmäld till två klasser i Nybro LB.2 och LA.3. Var i ridhuset idag och tränade igenom programmet LA.3 och ja det gick bra. Mackan är väldigt mjuk och fin och har sån energi i sin gång helt underbart. Wenezuela är också igång efter rätt lång vila, men det verkar som att hon behövde detta då hon är mycket fin att rida nu, hon stessar och ligger inte på längre utan lyssnar till mig och mina hjälper. Hoppas hoppas nu att detta ska gå vägen nu så att vi kan komma ut och tävla lite nu till våren.

Linus kurs inne på travet började i tisdags så nu är även Tji Nix igång, Loke har vi valt att ta ur travet och bara satsa på Tji Nix. Istället så rider, kör och pysslar Ebba med Loke. Ebba har i vinter fått prova på att tolka efter Loke med snowracern, detta gick super bra. Det är ju så när hon ser storebror göra saker då vill hon med testa.

Next »