Fredrikas häst o hund blogg

Fredrikas häst o hund blogg

Roljans

Tillbaka till Roljans.se

(Öppnas i nytt fönster)

Dressyrtävling på Udden

HästarPosted by roljans Sun, October 09, 2011 14:57:26

Idag klockan 5 ringde alarmet på mobilen. Ut till tre sovandes hästar för att putsa knoppa och fixa iordning Mackan inför dagen tävling på Ridklubben Udden. Halv sju begav vi oss. Första klassen LB.2 som startade klockan 8 och vi var först ut. Mackan var väldigt spänd såg spöken i varje hörn på framridningen. Väl inne på banan fortsatte han att se spöken otäckast var nog nere hos dommarna. Där stod ju också en väldigt fin pumpa. Så resultatet i den klassen blev ju därefter 57.33%. Lite tråkigt då han inte brukar hetsa upp sig för nått utan är oftast väldigt cool och inte reagerar på nått.

Andra klassen LB.3 kändes Mackan mycket mer tillfreds och var i stort sett sitt vanliga jag. Vi lyckades rida ihop 62,21% tyvärr räckte det inte så långt men jag är så nöjd ändå, då det var vårt procent bästa i Lb.3. Plus att jag orkade rida två program utan problem. Det är jag nöjd med. Har ju haft lite problem med rygg och axlar. Men det känns mycket bättre nu så håller det i sig så kommer vi träna nu för att kunna rida LA igen.

Nästa helg blir det tävling igen då med Wenezuela LC.1 och LB.1 får se om det kan gå bättre än sist. Nu har jag bytt sadel och tycker att det käns mycket bättre.

Imorgon kommer hovslagaren då blir det nya skor för Mackan och Wenezuela. Amadeuz och Loke får sina hovar verkade. Tji Nix är rätt nyskodd så han får stå över imorgon. Två tävlingar till för honom sen blir det vila fram till januari ungefär. Loke har nu börjat sin karriär som ridponny och Ebba rider honom nu flera dagar i veckan. Hon skrittar och travar står fältsits men styra har hon inte lärt sig än men det kommer. Så så länge är det bara för mig att jogga med.